Urbexfotografie – Fotograferen in een verlaten fabriek

Op pad met de Squad

2 mei, 2023

Op 10 december zijn een aantal waaghalzen afgereisd naar een oude fabriek om hier te fotograferen. Deze vorm van fotografie word ook wel urbexfotografie genoemd. Hierbij fotografeer je oude, verlaten gebouwen. Dit kan een fabriek zijn maar ook een huis of ander gebouw. In dit geval zijn de leden wel naar een legale urbexlocatie geweest. Hier mochten zij met toestemming van de huidige eigenaren fotograferen

Op ontdekkingstocht

De leden hebben eerst een rondleiding gekregen van één van de eigenaren van de locatie. Hij vertelde de leden op welke plekken zij wel en niet mochten fotograferen en welke plekken gevaarlijk kunnen zijn. Op deze manier konden de leden ook alvast wat mooie plekjes in en rondom de fabriek vinden. Na de rondleiding konden alle leden hun gang gaan en op zoek naar de mooiste plekken. Er werden door de leden leuke ontdekkingen gedaan. Er was heel veel mooie graffiti te zien, dit is een prachtig onderwerp om te fotograferen. Daarnaast had één van de leden al snel een trap naar boven gevonden waardoor ook de boven verdieping grondig geïnspecteerd is.

Een andere tact van fotografie

Voor veel leden was dit een nieuwe vorm van fotografie. Vele fotografen hebben wel eens portret-, natuur-, macro of actiefoto’s gemaakt maar urbexfotografie was voor velen nieuw. Voor iedereen was dit een leuke ervaring en een mooie uitdaging om eens een andere soort fotografie te doen. De creativiteit van de leden werd aangesproken en er zijn prachtige foto’s gemaakt. Ondanks dat het erg koud was en iedereen toe was aan een warme douche was het een leuke middag!