Stadswandeling door magisch Groningen

Op pad met de Squad

2 mei, 2023

In december gaan we traditiegetrouw een rondje door de stad Groningen. In deze maand is de stad prachtig versierd met allemaal mooie lampjes en kun je je ogen uitkijken. Helaas viel de eerste geplande datum letterlijk in het water en moesten we op zoek naar een nieuwe datum. Uiteindelijk zijn we begin januari toch nog op pad geweest, net voordat alle lampjes uit de stad zouden verdwijnen.

Struinen door de stad

Uiteindelijk is een groepje van ongeveer tien enthousiaste leden met Sanne door de stad gaan struinen. Er is gestart op het Forum met het idee om de zonsondergang boven de stad vast te leggen. Helaas was het erg bewolkt en kwam er hierdoor geen mooie zonsondergang. De groep is daarom snel de stad in gedoken op zoek naar mooie plekjes. In de route kon de Papengang natuurlijk niet ontbreken. Deze is geheel vernieuwd en moest daarom goed op de foto gezet worden. Vervolgens is de groep naar het straatje naast Hammingway’s geweest. Deze straat staat altijd vol met kerstbomen en prachtige lampjes. Als je hier nog nooit bent geweest moet je deze echt op je lijstje zetten voor volgend jaar!

Langs de grachten

Via de buitenkant van het centrum, langs de gracht is de groep weer naar de Grote Markt gelopen. Onderweg is er nog gebruik gemaakt van de lampjes en de weerspiegeling in het water. Ook de bussen waren hier en daar een mooie toevoeging in de foto’s. Via de Grote Markt is de groep naar het Universiteitsgebouw gegaan. Dit imposante gebouw is moeilijk in één foto te vangen. De groep ging op zoek naar hoeken om het er toch op te krijgen. Ook gingen een aantal leden aan de slag met het maken van een panorama.

Grootste kerstbal van de wereld

Na een kleine wandeling kon de grootste kerstbal van de wereld natuurlijk niet ontbreken in de wandeling. Het DOT werd van alle kanten gefotografeerd en ook hier werd creatief om gegaan met de weerspiegeling in het water. Bij het DOT is de avond afgesloten. Het was een koude, maar gezellig avond!