Staalwolfotografie: Het betoverende spel van licht en schaduw tijdens de workshop met de leden van The PixelSquad

Op pad met de Squad

2 mei, 2023

De leden van The PixelSquad keken reikhalzend uit naar de staalwolfotografie workshop. Bijna zestig enthousiaste deelnemers hadden zich aangemeld, verdeeld over drie beginnersgroepen en één gevorderde groep. Om alles in goede banen te leiden, werden de groepen verdeeld over twee tijdsblokken. Bij het Suikerunieterrein werden de leden hartelijk ontvangen door Melvin, Sanne en Jolien, die hen meenamen in de betoverende wereld van staalwolfotografie. Het beloofde een spectaculaire workshop te worden waarin licht en schaduw een betoverend spel zouden spelen.

Ontdek de magie van staalwolfotografie met The PixelSquad

De leden van The PixelSquad werden eerst meegenomen in de wereld van staalwol: wat is het precies en hoe ziet het eruit? Vervolgens kregen ze te horen welke benodigdheden er nodig waren om deze vorm van fotografie te beoefenen. De groep werd opgesplitst en elke groep ging op pad met Sanne, Melvin en/of Jolien, samen met een aantal draaiers: Ronn, Rick en Bea. De deelnemers kregen hulp bij het vinden van de juiste instellingen en er werd uitgelegd hoe het handmatig scherpstellen in zijn werk ging.

Met grote toewijding gingen de leden van The PixelSquad aan de slag met het vastleggen van de vonkenregen. Op de meest fantastische plekken op het Suikerunie-terrein in Groningen, zoals op de trappen, boven en onder de brug, werden prachtige resultaten bereikt. De blik van elke fotograaf is uniek, waardoor er diverse beelden werden geschoten: van de omgeving in zijn geheel tot aan slechts een klein gedeelte van de vonkenregen.

De grande finale

Ieder lid, ongeacht of je beginner of gevorderde bent, wist spectaculaire foto’s te maken van de vonkenregen. Aan het einde van elke workshop-blok organiseerden we een grandioze finale, waarbij alle leden samenkomen om het spektakel te fotograferen. Bij de laatste editie waren er drie draaiers, een trap, Melvin als model en talloze vonken. De vele ‘woow’-reacties van de leden waren niet van de lucht.

Voor bijna 60 leden van The PixelSquad was het een zeer geslaagde avond. Ben je nieuwsgierig geworden naar staalwol fotografie? Lees dan onze blog op (nog website invullen).

Volgend jaar komt deze workshop zeker terug, dus als je het ook gaaf lijkt, meld je dan aan als lid en maak gebruik van deze unieke workshops die The PixelSquad aanbiedt.