Product test: LED lamp | De FIVERAY M40

Product Test

15 november 2023

Het moment is aangebroken om een nieuw product te beoordelen, en deze keer staat de handige LED-lamp, FIVERAY M40, in de schijnwerpers.  Elke maand krijgt een lid van The PixelSquad de unieke kans om een product uit te proberen en zijn ervaringen hier over te delen met de rest van de community. Wilna kreeg dit keer de kans om fotografieproducten te mogen testen. 

De producten die worden getest worden aangeboden door Foto Sipkes uit Groningen. Het is een fantastische manier om de nieuwste gadgets en technologieën uit te proberen. Ook leren de leden van The PixelSquad op deze manier meer van de techniek achter het product en hoe het is om met een bepaald product te mogen werken.

In deze blog komen we meer te weten over de FIVERAY M40 ledlamp en hoe Wilna dit product heeft ervaren. Zij heeft het product twee weken getest en geeft haar bevindingen over het product. Ook zijn er resultaten zichtbaar die zij met de FIVERAY M40 ledlamp heeft geschoten.

LED lamp | De FIVERAY M40

De voordelen

De FIVERAY M40 is een handige LED lamp die ook nog eens makkelijk in gebruik is. Er zijn twee knoppen voor de bediening van het licht, hiermee kun je trapsgewijs van zwak licht naar een zee van licht. Wilna heeft zelfs in het donker een duidelijke foto’s kunnen maken zonder dat er sprake is van ruis.

De lamp raakt niet oververhit door een ingebouwd koelsysteem. Verder is het een stevig blokje met een stevige standaard, die zowel naar voren en naar achteren te verstellen is. Hierdoor is de lamp makkelijk te plaatsen in de verschillende standen.

Nadelen

Zijn er dan geen nadelen? Die zijn er zoals bij bijna elk product ook wel. Je moet uitkijken dat je niet in de lamp kijken, want het felle licht kan je ogen beschadigen. Ook is het een lamp die je bij droog weer gebruikt, in de omschrijving staat duidelijk dat de lamp niet tegen water kan. Dus naar buiten met een regenbui is een no go.

De lamp kan op vol power een half uur gebruikt worden. Het advies van Wilna is om de lamp uit te doen als je niet aan het fotograferen bent. De lamp laadt binnen 2 uur weer volledig op via een USB poort.

High Key fotografie

Ook voor het maken van High key foto’s is het een geschikte lamp. Wilna is hiermee bezig geweest, waarbij ze veel licht nodig had om haar achtergrond te belichten. De lamp voldoet ook voor High key fotografie aan de eisen.

Aanschaffen

Wilna was na het uittesten van de lamp snel om en heeft gelijk de FIVERAY M40 LED lamp aangeschaft. Bij het aanschaffen van deze lamp kreeg Wilna bij Foto Sipkes een flinke korting, omdat ze lid is van The PixelSquad. Dit is als je tevreden bent over een product altijd mooi meegenomen.

Ledlamp in gebruik

Wilna aan het woord

Ik gebruik de lamp regelmatig, vooral bij binnen fotografie. Als het buiten droog is kan ik hem buiten wel gebruiken, maar moet ik wel steeds op het vocht letten. Hieronder op de foto zie je mij de lamp gebruiken om bij te lichten.
De eerste foto is in het donker gemaakt, de FIVERAY M40 staat gericht op een paddenstoel en een extra zaklampje voor de achtergrond.
Op de tweede foto moest de achtergrond goed belicht worden om het High Key effect te bereiken en dat lukt uitstekend met de Led lamp.

Foto Sipkes

Wil jij na het lezen van deze blog ook een flitsset aanschaffen? Neem eens een kijkje bij Foto Sipkes, zij hebben een ruim aanbod (tweedehands) producten en kunnen jou helpen bij het vinden van het passende product voor jou. Namens The PixelSquad willen wij Wilna bedanken voor het testen van de ledlamp. Wil jij volgende maand een fotografie product testen? Op het platform komt binnenkort weer meer informatie te staan. Houd dat dus goed in de gaten.