Product test: L-bracket en Leofoto LN-284CT Carbon fiber statief met balhoofd.

Product Test

17 maart 2024

Welkom bij deze nieuwe blog, waarbij we fotografie producten laten testen en beoordelen door onze leden. Deze keer was Ingrid aan de beurt, zij testte de L-bracket en Leofoto LN-284CT Carbon fiber statief met balhoofd.
Deze producten zijn beschikbaar gesteld door Foto Sipkes.

Ingrid heeft zich verdiept in deze producten en deelt hierover haar bevindingen. Ze beschrijft de voordelen die de producten bieden, maar ook eventuele nadelen die ze heeft ontdekt tijdens haar uitgebreide testperiode.

Ingrid heeft een L-bracket getest. Maar wat is een L-bracket eigenlijk?
Een L-bracket is een omhulsel om je camera, waarmee je sneller op je statief kunt schakelen van portret naar landschapstand en andersom. Hierdoor kun je in situaties sneller schakelen, maar dit is ook handig wanneer je een zwaarder objectief op je camera hebt. Je camera met objectief gaat dan niet naar één kant hangen. Als landschapsfotograaf is dit een handig hulpmiddel.

L-Bracket

Ingrid aan het woord:
Ik mocht een L-bracket testen, maar toen bleek dat deze niet op mijn statief paste, daarom mocht ik van Foto Sipkes ook een statief testen. Thuis het statief al even in elkaar gezet en daarna lekker op pad. Maar dan blijkt dat het testen in het donker tijdens de staalwolworkshop toch net even anders is. Het statief en ik waren tijdens deze avond geen beste vrienden geworden.

Vol goede moed opnieuw in het licht getest bij het Paterswoldsemeer en afgelopen vrijdag op het Wad. Ik kan er nu het volgende over zeggen.

De L-bracket in actie

Positieve punten L-bracket:
Door het L-bracket staat je camera ook in portret stand heel stevig. Het is makkelijk op je statief te bevestigen.

Positieve punten over het Leofotostatief:
Het is een licht statief. Er zit een stuk schuimrubber aan, waardoor hij niet koud aanvoelt bij het oppakken. Wat ook een positief punt is, is dat hij een waterpas heeft, waardoor je ziet of het statief recht staat. Het statief is ook makkelijk in hoogte te verstellen, maar kan ook extreem laag. Het balhoofd zorgt ervoor dat je makkelijk de richting van je camera kunt verstellen. Wat ook echt een pluspunt is, je kunt hem makkelijk uit elkaar draaien, om hem na een bezoekje aan het wad, goed schoon te maken. Verder is het statief compact en makkelijk mee te nemen met een handzame tas erom heen.

Negatieve punten:
Het L-bracket is positief bevallen, alleen het aansluiten van een afstandsbediening gaat lastiger door de L-bracket. Bij het statief gaat het verstellen heel soepel, soms iets te soepel, maar Ingrid geeft aan dat dit een kwestie van wennen is. Het balhoofd verstellen moet met beleid, maar Ingrid geeft hierbij ook aan dat ze dit niet gewend is van haar eigen statief.

Resultaat bij gebruik van de L-Bracket

Conclusie van Ingrid:
Ik vind het goede producten die het fotograferen gemakkelijker maken. Ik moet zelf nog iets handiger worden, maar ik beveel deze producten van harte aan. Sterker nog: ik ga het aanschaffen!
Ik wil The Pixelsquad en Foto Sipkes bedanken voor het testen en voor het feit dat ik daar even de tijd voor mocht nemen.

Foto Sipkes

Wil jij na het lezen van deze blog ook een een filterset aanschaffen? Neem eens een kijkje bij Foto Sipkes, zij hebben een ruim aanbod (tweedehands) producten en kunnen jou helpen bij het vinden van het passende product voor jou. Namens The PixelSquad willen wij Mireille bedanken voor het testen van de filterset. Wil jij volgende maand een fotografie product testen? Op het platform komt binnenkort weer meer informatie te staan. Houdt dat dus goed in de gaten.