Product test: Kase Filterset Armour 100 Entry Level kit

Product Test

3 januari 2024

Welkom bij deze nieuwe blog, waarbij we fotografie producten laten testen en beoordelen door onze leden. Deze keer was Mireille aan de beurt, zij testte de Kase Armour 100 Entry Level Filterset. Deze set is beschikbaar gesteld door Foto Sipkes. Helaas zat het weer de afgelopen niet mee, waardoor ze één zonsondergang heeft kunnen meepakken.

Mireille heeft zich verdiept in deze set en deelt hierover haar bevindingen. Ze beschrijft de voordelen die de set biedt, maar ook eventuele nadelen die ze heeft ontdekt tijdens haar uitgebreide testperiode.

 

Kase Filterset Armour 100 Entry Level kit
Kase Filterset Armour 100 Entry Level kit

wekjlnekjnfkernfd \ bjekfbjke njksdnfdjfdfnfv efnkjsnfkjdsnf

Kase Armour 100 Entry Level Kit
De Kase Armour 100 Entry Level kit magnetic is een handige filterset, waarmee je snel je filters op de lens in de houder kunt plaatsen, doormiddel van een magnetisch systeem. Hierdoor verschuif je de filter ook gemakkelijk. Door de sterke magneten is het ook mogelijk om meerdere filters op elkaar te stapelen.

Plus- en minpunten
De filterset is makkelijk in gebruik te nemen en de magnetische werking van de filters op de houder is echt super. Het kost zelfs een beetje kracht om de filter er weer vanaf te krijgen. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je filter valt. Er zit bij de set een stevig opbergtasje waar genoeg ruimte in zit om je set veilig op te bergen.

De rode lenskap is een groot pluspunt. Dit voorkomt dat je continu je adapterring van je lens moet draaien. Als je dit te vaak doet, kan ik mij voorstellen dat het schroefdraad van je lens beschadigd.

Een minpunt is dan toch de prijs. Voor dit setje betaal €589. Dat vind ik persoonlijk erg veel voor een polarisatiefilter, ND 64 filter en een GND 0.9 filter. Als landschapsfotograaf zou ik eerder voor een setje gaan waar je direct goed mee uit de voeten kunt. En dus meerdere GND-filters tot je beschikking hebt.

Verder kan de adapterring een nadeel zijn. Het continu op en afdraaien van de adapterring zal niet bevorderlijk zijn voor je schroefdraad van je lens.

Waarom wel/ niet het product aanschaffen
Op dit moment zou ik dit setje zelf niet aanschaffen. Ik vind de prijs in verhouding met de inhoud van de set voor mij te duur. Dit is natuurlijk persoonlijk, want het is een set waar je als beginnende landschapsfotograaf goed mee uit de voeten kunt. Je zou dan gedurende tijd de set kunnen uitbreiden door losse filters te kopen. Ik zit nu op een punt dat ik graag een volledige set wil waarmee ik komende jaren vooruit kan. Ik zou dan toch voor een andere set gaan waarbij de prijs, in mijn geval, aantrekkelijker is.

De kwaliteit van de filter is goed, het oogt en voelt stevig aan en de magnetische werking van de adapterring en de filter is stevig en betrouwbaar. Dat kunnen redenen zijn om deze set aan te schaffen.

Resultaat bij gebruik van de filterset

Ervaring van Mireille

Mijn ervaring met deze set was kort. Zoals verteld was het de afgelopen weken grijs en herfstachtig weer. Ik heb dus weinig mogelijkheden gehad om de set meerdere keren te testen.

De set is makkelijk in gebruik te nemen en is eenvoudig te monteren op je lens. In de set zitten verschillende adapterringen, met verschillende maten: 77mm en 82mm. Het opbergtasje is stevig en geeft het gevoel dat je filters niet snel beschadigen.

Indien je het vervelend vindt om de adapterring continu van je lens te moeten afdraaien, is er een rood beschermkapje mee geleverd. Deze kun je om je lens en adapterring klikken en dient dan als lens kapje.

Conclusie:
Mijn conclusie is dat het een betrouwbare en mooie instapbare set is voor de beginnende landschapsfotograaf. Het systeem werkt goed en de onderdelen voelen stevig en betrouwbaar aan. Het magnetisch werkende systeem is sterk genoeg om je filters op je adapter te laten hangen. Dit geeft een fijn gevoel, je hoeft niet bang te zijn dat je filter ervan af valt. De prijs van de set maakt dat het niet voor elke portemonnee toegankelijk is.

Foto Sipkes

Wil jij na het lezen van deze blog ook een een filterset aanschaffen? Neem eens een kijkje bij Foto Sipkes, zij hebben een ruim aanbod (tweedehands) producten en kunnen jou helpen bij het vinden van het passende product voor jou. Namens The PixelSquad willen wij Mireille bedanken voor het testen van de filterset. Wil jij volgende maand een fotografie product testen? Op het platform komt binnenkort weer meer informatie te staan. Houdt dat dus goed in de gaten.