Product test: Godox AD100Pro Duel kit | Flitsset

Product Test

11 augustus 2023

Elke maand krijgt een lid van The PixelSquad de unieke kans om een product uit te proberen en zijn ervaringen hier over te delen met de rest van de community. Karin kreeg dit keer de kans om fotografieproducten te mogen testen. Karin fotografeert voornamelijk honden en paarden buiten in de natuur, maar ook in de studio. Ze heeft ervaring met het fotograferen met flitslicht.

De producten die worden getest worden aangeboden door Foto Sipkes uit Groningen. Het is een fantastische manier om de nieuwste gadgets en technologieën uit te proberen. Ook leren de leden van The PixelSquad op deze manier meer van de techniek achter het product en hoe het is om met een bepaald product te mogen werken.

In deze blog komen we meer te weten over de Godox AD100Pro Duel kit Flitsset en hoe Karin dit product heeft ervaren. Zij heeft het product twee weken getest en geeft haar bevindingen over het product. Ook zijn er resultaten zichtbaar die zij met de Godox AD100Pro Duel kit Flitsset heeft geschoten.

Godox AD100Pro Duel kit | Flitsset

Het testen | Karin aan het woord

De afgelopen weken had ik de eer om deze geweldige flitsers te mogen testen. Het was een grote verassing dat alles in 1 rugzak zat, waardoor het meenemen van deze set ontzettend veel voordelen voor mij had. Ik fotografeer veel op locatie en dan heb je veel spullen bij je. Deze compacte set maakt het veel makkelijker.

Voordelen

Het grote voordeel is dat deze flitsers op accu werken en je niet meer zit met stroomkabels. Ik ben altijd bezig deze kabels zo te verstoppen dat de paarden geen enkele kans krijgen om er op te stappen. Nu is het neerzetten en je kunt gelijk beginnen.
Ook het meenemen van deze set in de natuur geeft een grote verassing met wat het doet met de foto’s. Zelfs op de donkere plekjes in het bos krijg je met deze set prachtige foto’s.

Nadelen

Waar ik tegen aan liep is dat ze 100w zijn en dit is minder vermogen dan waar ik normaliter mee flits, maar desondanks ben ik super blij met de resultaten.

Fotograferen met de flitsset in een bos

Waar heeft Karin de set voor gebruikt?

Ik heb ze ingezet bij de duo portretten/ 2-1 foto’s. Zo makkelijk om op te zetten en te verzetten en niet meer na hoeven denken waar de stroompunten zitten.
Nu nog huidige set
Bij mijn ( nu nog ) huidige set heb ik overwogen een accu te kopen, zodat ik niet meer afhankelijk ben van een stroompunt en ook buiten dit kon inzetten.. ik schrijf “nu nog huidige set “want er is een andere set onderweg … en drie keer raden wat er komt… een nieuwe set ook op accu. Ik ben zo verrast en blij hoe en waar je dit kunt inzetten dat ik nu niet meer anders wil. Ik heb alleen wel voor meer vermogen gekozen, omdat ik dit ook met paarden inzet en ik dan toch te weinig licht heb met de Godox AD100Pro Dual Kit.

Conclusie van Karin

Het scheelt enorm veel tijd met opbouwen en afbreken en het bedienen van deze set is ook niet moeilijk. Samen met de digitale trigger hoef ik niet meer naar de lampen te lopen, maar kan ik alles vanaf mijn camera bedienen.
Als ik dan een nadeel moet noemen is dat het voor mij niet overal voor in te zetten was met wat ik normaliter doe, maar dat is dan ook echt het enige minpuntje en dat komt door het vermogen.
Ben je van plan flitsers aan te gaan schaffen dan zal ik zeker weten overwegen om ze op accu te nemen, omdat je veel vrijer bent op andere locaties maar ook in de natuur.

Hond met flitslicht

Foto Sipkes

Wil jij na het lezen van deze blog ook een flitsset aanschaffen? Neem eens een kijkje bij Foto Sipkes, zij hebben een ruim aanbod (tweedehands) producten en kunnen jou helpen bij het vinden van het passende product voor jou. Namens The PixelSquad willen wij Karin bedanken voor het testen van de lens. Wil jij volgende maand een fotografie product testen? Op het platform komt binnenkort weer meer informatie te staan. Houd dat dus goed in de gaten.