Een Avond vol Bliksem: Gijs de Reijke onweersfotograaf

Workshop

15 december 2023

Foto door Gijs de Reijke

wekjlnekjnfkernfd \ bjekfbjke njksdnfdjfdfnfvsdvfld/fv dlksmf jdsknnkjdjknfjndnskjnfksd jkdnjnfvndjfiehwfhoesndjcdzv jkxdnvkjxndf efnkjsnfkjdsnf

Lezing stormfotografie
Afgelopen week verzamelde een groep van ongeveer 30 Pixelsquad-leden zich in het dorpshuis van Froombosch voor een inspirerende lezing van onweersfotograaf Gijs de Reijke.
Gijs de Reijke is Aardrijkskunde docent en heeft veel kennis en passie voor meest bijzondere stormen en het vastleggen daarvan.

De lezing

De wereld van onweersfotografie

Deze avond nam Gijs ons mee in de wereld van onweersfotografie. Hij deelde al zijn ervaringen en kennis op het gebied van onweersfotografie.
Gijs begon met uitleggen hoe hij te werk gaat en welke basiskennis essentieel is voor onweersfotografie. Hij benoemde de verschillende soorten bliksemdie er zijn. Zo leerden de leden van fotocommunity The PixelSquad dat er negatieve en positieve bliksem is en het gevaar van elke bliksemsoort apart.
Ook benoemde Gijs hoe onweer ontstaat in combinatie met de verschillende weerstations erbij. Hoe voorspel je het weer, maar dan echt next level.

Hij nam de aanwezigen mee door de verschillende soorten onweersbuien en de bijzondere vormen die je kunt tegenkomen. De zaal werd al snel gevuld met beelden van prachtige wolkenstructuren die Gijs in de loop der jaren had vastgelegd.
De foto’s waren indrukwekkend en je merkte de enthousiasme van Gijs. Hij kon er nog wel uren over vertellen.

Gijs vertelde

Hoogtepunt

Een hoogtepunt van de avond was het delen van zijn avonturen als Stormchaser. Gijs vertelde over zijn zoektochten naar de meest indrukwekkende weerfenomenen, maar benadrukte ook het belang van veiligheid bij het vastleggen van onweer. Hij deelde zijn respect voor de krachten van de natuur en waarschuwde voor de risico’s die gepaard gaan met dit avontuurlijke vak. Het is niet zo maar fotograferen van indrukwekkende buien. Je hebt de nodige voorkennis nodig om op een veilige manier deze buien vast te kunnen leggen.

Afsluiting

De lezing eindigde met een dankwoord van Gijs, en alle leden verlieten het dorpshuis vol inspiratie en nieuwe inzichten. Een avond vol kennis, verhalen en fotografische inzichten over onweersfotografie, waar de passie van Gijs de Reijke de aanwezigen inspireerde en een vonk van enthousiasme achterliet.

Wil jij ook lezingen bijwonen?

Wil jij ook lezingen bij wonen van The PixelSquad? Meld je dan nu aan als lid! En wist je dat je altijd 7 dagen gratis kunt testen, om te zien of onze community en workshops bij jou passen? Wacht niet langer en ontdek de wereld van fotografie met The PixelSquad!