Fotografen van The PixelSquad aan de slag bij ProGolfTour aan de DGC “De Gelpenberg” in Aalden.

Op pad met de Squad

13 september 2023

Fotograferen op de golfbaan

Een enthousiaste groep fotografen van The PixelSquad is uitgenodigd om te komen fotograferen bij een Internationale Pro Golf tournooi bij de Gelpenberg in Aalden (Drenthe). Dit toernooi vond plaats van 31 augustus t/m 2 september, tijdens deze drie daagse werden de fotografen verdeelt over 6 dagdelen. Er moest genoeg rust op de baan blijven voor de golfers, uiteraard.

Er was niet alleen voor de golfers een wedstrijd, maar de leden van The PixelSquad kreeg ook de kans op hun mooiste plaatje te schieten. Deze konden ze indienen en daarmee maakten ze kans op een leuke prijs.

Fotograferen op de golfbaan

De wedstrijd

Met 6 deelnemers van The PixelSquad, zijn er op 31 augustus en 1 september veel SD-kaartjes volgeschoten met foto’s van dit pro-golf-evenement met 156 deelnemers uit 14 verschillende landen.

Nog wat “koud-watervrees” leverde misschien wat minder fotografen op dan gehoopt, maar het enthousiasme van de deelnemers die wel aanwezig waren werkt hopelijk aanstekelijk voor een volgende ronde, die we, zoals het nu lijkt, ook volgend jaar weer, exclusief voor The PixelSquad, mogen organiseren.

Top 3

Uit de vele mooie foto’s die werden ingezonden door de deelnemers is, in overleg met de Gelpenberg, een top 3 samengesteld. De foto moest het volgende bevatten, sfeer, de spanning, de baan, het publiek en uiteraard ook de spelers.

De winnende foto is van Anita Bouwsema, die een prachtige sfeerfoto heeft aangeleverd, die bij iedereen in de smaak viel. Zij krijgt van de Gelpenberg een luxe diner voor 2 personen aangeboden in het prachtige en onlangs geheel opnieuw ingerichte restaurant op de Golfbaan in Aalden.

Op de tweede plek is geindigt Bea, gefeliciteerd! Een mooie sfeervolle foto. En op de derde plaats is geindigd Rinske, gefeliciteerd. Op de foto is goed te zien hoe hard de slag was van de golfer, door het opspattende zand. Voor de nummers twee en drie staat een goed flesje wijn klaar.

Clubblad de Gelpenberg

Naast de drie boven genoemde winnaars, viel er nog wat te winnen. Namelijk een plaatsje in het clubmagazine. Deze verschijnt eind september. Twee foto’s krijgen een eervolle vermelding. Op de cover van het clubmagazine komt een foto gemaakt door Rinske Hokwerda en op de achterpagina komt een foto van Michelle Apperloo. Hoe deze foto’s eruit zien houden ze nog graag even geheim. De leden van The PixelSquad krijgen volgende maand een exemplaar thuis gezonden, waarin ook een fotocollage gemaakt wordt van de foto’s die geschoten zijn. Deze mooie foto’s worden binnenkort gepost op de socials, dus houdt deze ook in de gaten.

Bedankt!

Namens Joop van der Weerd en The PixelSquad, dank aan de organisatie van het tourooi, het bestuur en het management van de Gelpenberg voor deze toffe gelegenheid om hier te mogen fotograferen. We hopen dit volgend jaar nogmaals te herhalen.