Ontdek de magie van flitslicht: Flitsfotografie Workshop met Martijn Scholtens

Workshop

18 september 2023

Flitsworkshop

Workshop flitsfotografie
Zondag 25 juni was het een dag vol opwinding en leergierigheid voor de leden van The PixelSquad. De leden kwamen samen voor een exclusieve workshop over flitsfotografie, geleid door niemand minder dan de befaamde fotograaf Martijn Scholtens. Met twee groepen van elk 16 enthousiaste leden, verdeeld over een ochtend- en middagsessie, beloofde het een dag vol inspiratie en leerzame momenten te worden.

Flitsen in de praktijk

Theorie en praktijk

De dag begon met een uitdagend theoretisch gedeelte, waarin Martijn de essentiële vragen behandelde die flitsfotografie omringen: Waarom zou je flitsen? Hoe kun je het effectief gebruiken? Wat is het nut van flitsen in de fotografie? Met geduld en expertise deelde Martijn zijn kennis over de juiste instellingen en technieken die nodig zijn om indrukwekkende resultaten te behalen. Het rapportageflitsen en het gebruik van softboxen werden uitgebreid besproken, waardoor de leden een diepgaand inzicht kregen in deze cruciale aspecten van flitsfotografie.

Na het theoretische gedeelte was het tijd om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. In kleine groepjes van drie of vier leden gingen ze aan de slag met softboxen om elkaar te fotograferen. Met de begeleiding van Martijn en de ruimte voor vragen, ontdekten de leden de kracht van flitsen en zorgden ze voor perfecte belichting. Het bijzondere effect van overdag flitsen werd nu duidelijk zichtbaar, en de waarde ervan werd tastbaar.

Buiten aan de slag met flitslicht

Gezamenlijke lunch

Tijdens de gezamenlijke lunch kregen alle leden de gelegenheid om te genieten van een smakelijke maaltijd en hun ervaringen uit te wisselen. De lunch werd verzorgd op de locatie waar de workshop plaatsvond: het sfeervolle Dorpshuis in Froombosch, een ware parel als workshoplocatie. Bovendien was Matthijs van Foto Sipkes aanwezig tijdens de lunch, waar leden terecht konden voor informatie over welke flitsapparatuur het beste werkt voor hun camera.

Opperste concentratie

Middagprogramma

Na de lunch begon het tweede deel van de workshop, waarin de tweede groep leden dezelfde theoretische basis en praktische oefeningen doorliep. Ondanks de hitte slaagden alle deelnemers erin om veel te leren over de fascinerende wereld van flitsfotografie. Het was een dag vol inspiratie, waarin nieuwe vaardigheden werden verworven en creatieve grenzen werden verlegd.

Wil jij ook deelnemen aan workshops?

Wil jij ook deelnemen aan een workshop van The PixelSquad? Meld je dan nu aan als lid! En wist je dat je altijd 7 dagen gratis kunt testen, om te zien of onze community en workshops bij jou passen? Wacht niet langer en ontdek de wereld van fotografie met The PixelSquad!