Waardevolle herinneringen vastleggen: Familiefotografie workshop met Ellen Vegter

Workshop

3 augustus, 2023

Familie workshop

Workshop familiefotografie
In juni was het dan eindelijk zover: de langverwachte familieworkshop gegeven door Ellen Vegter. Vijf groepen, elk bestaande uit zes enthousiaste leden, hadden de eer om deel te nemen aan deze leerzame workshop. Tijdens de workshop leerden ze hoe ze prachtige familiefoto’s konden maken. Ellen deelde haar beste tips en tricks, en natuurlijk werd dit ook meteen in de praktijk toegepast. Om de workshops zo realistisch mogelijk te maken, is er voor elke sessie een familie geregeld waar de leden van The PixelSquad daadwerkelijk mee aan de slag konden.

Theorie en praktijk
De workshops vonden plaats op twee fantastische locaties: de schilderachtige Zeegse duinen en het betoverende Strubben Kniphorstbos. De leden van The PixelSquad verzamelden zich op de afgesproken locatie, waarna ze gezamenlijk naar de workshopplek liepen. Daar begon Ellen met een korte theoretische introductie, waarin ze haar camera-instellingen besprak en de stappen die ze neemt voordat ze aan haar familieshoot begint. Wist je bijvoorbeeld dat Ellen van tevoren uitgebreid contact heeft met de familie om ze beter te leren kennen en ervoor te zorgen dat hun kledingkleuren goed bij elkaar passen? Ze onthulde ook hoe ze ervoor zorgt dat de familie zich op hun gemak voelt tijdens de shoot en natuurlijk de mooiste foto’s kan maken.

Na de theoretische uitleg konden de leden vragen stellen en eventuele onduidelijkheden ophelderen. Zodra de familie arriveerde, demonstreerde Ellen haar werkwijze. Alle leden keken met bewondering toe hoe Ellen met geduld en bedachtzaamheid de familie op hun gemak stelde, waardoor ze vervolgens aan de slag kon met de shoot. Dankzij de leuke opdrachtjes die ze gaf, voelde de familie zich ontspannen en leek de hele ervaring minder ongemakkelijk. Het maken van een mooie familiefoto lijkt misschien simpel, maar er komt veel meer bij kijken. Wie voelt zich nou niet even onwennig voor de camera?

Aan de slag!
De leden kregen ook de kans om zelf foto’s te maken en zelfs opdrachtjes te bedenken die ze aan de familie konden geven. Er kwamen talloze creatieve ideeën naar voren, wat resulteerde in prachtige foto’s. De leden van The PixelSquad hebben echt indrukwekkend werk geleverd. Natuurlijk werden deze foto’s ook met de betreffende families gedeeld, als een tastbare herinnering aan de bijzondere workshop.

Wij willen Ellen graag bedanken voor het verzorgen van deze geweldige familieworkshops. De leden van The PixelSquad hebben opnieuw ontzettend veel geleerd en geïnspireerd. Daarnaast willen we ook graag de families bedanken die als modellen hebben gefungeerd voor de foto’s. Zonder hun medewerking zou deze workshop niet mogelijk zijn geweest.

Workshops The PixelSquad
Lijkt het jou nu ook ontzettend leuk om deel te nemen aan een van deze workshops? Of misschien wil je wel meedoen aan een van de andere workshops die worden aangeboden aan leden van The PixelSquad? Wacht dan niet langer en geef je snel op, zodat je geen enkele workshop meer hoeft te missen.