Ontdek de Miniatuurwereld: Macrofotografie Workshop met Joris Vegter

Nieuws,Workshop

28 juni 2023

Macrowereld

Workshop macrofotografie
Dit jaar kregen de leden van The PixelSquad opnieuw de kans om deel te nemen aan een macrofotografie workshop. De workshop werd gegeven door Joris Vegter, een bekende naam in de wereld van macrofotografie. Met zijn indrukwekkende prestaties, waaronder een prijs bij National Geographic en het winnen van de Groene Camera dit jaar, was hij de ideale leermeerster in de wondere wereld van macrofotografie.

Eerst theorie

Theorie en praktijk

Verdeeld over vier enthousiaste groepen, gingen de leden aan de slag met macrofotografie. Net als bij elke workshop begon ook deze met de nodige theorie. Joris deelde zijn kennis over zijn persoonlijke fotografietechnieken, de gebruikte instellingen en de benodigde apparatuur om adembenemende macrofoto’s te maken. Hij benadrukte het belang van een diffuser. De leden die geen diffuser hadden, kregen de kans om er zelf een te maken, zodat ze optimaal konden profiteren van de opgedane kennis.

Voordat ze zich op levende beestjes richtten, begonnen de leden met het oefenen van de tips en tricks van Joris op stilstaande onderwerpen. Met behulp van LEGO-poppetjes gingen ze aan de slag om te experimenteren met scherpstellen en het juist instellen van de camera. Pas toen iedereen de basis goed onder de knie had, was het tijd om naar buiten te gaan en de echte beestjes op te zoeken.

Oefenen op legopoppetjes

Opgedane kennis toepassen

Gedreven en enthousiast gingen de leden op een zoektocht naar kleine beestjes in de natuur. Ze fotografeerden elk beestje dat hun pad kruiste, vol passie en vastberadenheid. Joris was er altijd om degenen die wat extra ondersteuning nodig hadden, te begeleiden en te inspireren. Het resultaat was een groep tevreden en voldane fotografen die vol enthousiasme terugkwamen van deze bijzondere workshops.

Macroworkshop vervolg

En er is meer goed nieuws: binnenkort vinden de gevorderde macroworkshops van Joris Vegter plaats. Deze workshops zitten bijna vol, dus wees er snel bij als je niets wilt missen van deze onvergetelijke ervaringen die exclusief voor onze leden worden aangeboden. Meld je vandaag nog aan als lid van The PixelSquad en ontdek een wereld vol fotografische avonturen!